Palmenmarkt: Oprijden foorkramers

Op dinsdag 9 april rond 13 uur komen de foorkramers van Palmenmarkt aan. De wagens rijden na de dinsdagmarkt het centrum binnen vanuit verschillende richtingen (Dr. Van de Perrestraat, Diestseweg, Baantveld) en nemen hun plaats in.

De doorgang in het centrum is op dat moment moeilijk. In verschillende straten is een parkeerverbod van kracht. Vanaf 12 uur geldt een parkeerverbod op parking Werft, voor en ten oosten (kant parochiezaal St.-Amands) van het stadhuis en op parking Havermarkt.
meer info: www.geel.be/palmenmarkt2019, dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be

Opening Palmenmarkt

Op vrijdag 12 april schiet Palmenmarkt uit de startblokken. Vanaf 16.30 uur kun je in speeltuin De Waaiburg terecht voor kinderanimatie, een kleurwedstrijd en een drankje. Om 17.45 uur opent Burgemeester Vera Celis Palmenmarkt officieel.

Onder leiding van de Bellenmannen vertrekken de kinderen en hun ouders om 18 uur om de kermis te gaan verkennen. Om 22 uur kun je genieten van een diervriendelijk en geluidsarm vuurwerk en een lasershow tussen cc de Werft en het stadhuis.

meer info: www.geel.be/palmenmarkt2019, dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Openingsuren Palmenmarkt

Eén keer per jaar mag je in Stad Geel net iets meer! Wat denk je ervan om zonder visvergunning eendjes aan de haak te slaan, opzettelijk een kettingbotsing te veroorzaken of zonder vliegbrevet een straaljager te besturen?

In de viskraam, de botsauto's en de draaimolen mag het allemaal. Laat je maar eens goed gaan! Palmenmarkt opent op vrijdag 12 april en blijft in Geel Centrum tot en met dinsdag 16 april. Deel je leukste momenten en tag je foto's met #Palmenmarkt en #Vrijetijdgeel

Openingsuren Palmenmarkt:
- Vrijdag: 18 uur – 02 uur
- Zaterdag: 10 uur – 02 uur
- Zondag: 13 uur – 02 uur
- Maandag: 13 uur – 24 uur
- Dinsdag: 11 uur – 22 uur

Let wel op, dit zijn de uren waarop de attracties mogen open zijn. Dit wil niet zeggen dat ze ook effectief open zijn. Vaak verschilt dit van kraam tot kraam of hoeveel volk er nog is.

Kinderanimatie en familiedag

Op maandag 15 april van 16 tot 20 uur maak je kennis met Disneyfiguren zoals Batman en Assepoester. Wil je een totale make-over? Verkleed je alvast als je favoriete figuur, en aan de stand ter hoogte van parochiecentrum St.-Amands past een team je kapsel en make-up aan.

Traditioneel is de laatste dag van de kermis, op dinsdag 16 april, familiedag. Dan zijn de attracties toegankelijk aan sterk verminderde prijzen.

Jaarmarkt en dinsdagmarkt

De jaarmarkt vindt plaats op zaterdag 13 april in Kollegestraat en Diestseweg. Ook de dinsdagmarkt van 16 april verhuist naar deze straten.
meer info: www.geel.be/palmenmarkt2019, dienst stadsontwikkeling en kernversterkend beleid, 014 56 60 90, economie@geel.be

Parkeren tijdens Palmenmarkt

Tijdens Palmenmarkt kun je vanaf vrijdag 12 april om 17 uur tot en met dinsdag 16 april om 22 uur in het centrum van Geel gratis bovengronds parkeren. Heb je een bewonerskaart of werknemerskaart voor parking Werft of Havermarkt? Dan mag je je auto parkeren op parking Pas.

Meer info rond mobiliteit, zoals het tijdelijk verkeersreglement, vind je begin april op www.geel.be/palmenmarkt2019.

meer info: www.geel.be/palmenmarkt2019, grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Expo Hedendaags Boekbinden

Geen gepastere omgeving dan een bibliotheek om naar buiten te treden met de werken van de boekbind(st)ers van Het Huis van Frie. Dertien gedreven mensen die onder leiding van Ria Mattheussen ingebonden boekjes maken. Zij wijken af van het klassieke boekbinden en verrassen de kijker met hun originele en persoonlijke touch. De expo loopt van maandag 1 tot en met dinsdag 30 april.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Op stap met de gids: Even stilstaan bij wonen en sociale woningbouw in Geel

Wonen is en zal altijd een van de grootste basisbehoeften blijven. Een huis is vaak meer dan een hoop stenen, het is een thuis, een plek waar herinneringen gemaakt worden en nog zoveel meer.

Er valt dan ook veel te vertellen over wonen, architectuur en de personen die er wonen of gewoond hebben. In Geel is dit niet anders. Je vindt er tal van interessante gebouwen die je vaak zonder nadenken passeert terwijl ze zeker de moeite waard zijn.

Wil je graag even stilstaan bij de huisvesting in Geel van nu én van de toekomst? Wandel dan mee met de gids en luister naar boeiende verhalen over architectuur, wonen en mensen.

Deze wandeling is gratis en vertrekt op zondag 7 april om 14 uur aan de dienst toerisme & stadsanimatie, Markt 1, Geel. Inschrijven is niet nodig.
Voor iedereen die met wonen bezig is!

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be